Maastohiihdon asiantuntijaliike

Sivu
Menu
Uutiset
Olet täällä:   Etusivu > Tuotteet > Madshus Empower

Madshus Empower


Tässä ensin linkki kestävyysurheilun asiaa koskevaan uutiseen

Ski Selector on tuttu mittalaite Suomessa ja sillä ollaan jo päästy aika pitkälle suksen ominaisuuksien mittauksessa. Nyt on vaan niin, että laite on melko kallis ja käyttö pitää osata jotta voisi mittaustuloksia tulkita. Laitteita on erittäin harvassa liikkeessä. Kun selleinen on, voi sillä sitten mitata mitä tahansa suksia kuten myös käsipelillä painemittarilla.

2014 keväällä Madshus esitteli kauppiaille Madshus Empower mittausjärjestelmän/-päätteen ja sen toimintaperiaatteen. Ainakin alkuun kolmeen kalleimpaan suksimalliin ( Red Line, Nanosonic ja Hypersonic ) on asennettu siru ja sukset on tehtaalla mitattu. Mittalaite on heidän mukaansa tarkempi kuin mikään vastaava. Itselleni herää tässä vaiheessa jo montakin kysymystä liittyen esim suksen ns. paritukseen ja sitä edeltävän mittauksen toleranssiin, mutta periaatteessa pidän koko asiaa edistyksellisenä. Voisi kuvitella, että tämän jälkeen myyjän ei tarvitse enää ymmärtää suksesta mitään, vaan voi naputella hiihtäjän arvot koneelle ja kone valitsee suksiparin varastosta...ei ei se niin mene. Tai menee jos liikkeessä on riittävästi varastoa, mutta luulempa, että aika harvalla on varaa panostaa yhteen merkkiin niin paljon, että olisi kattava varasto siitä. Äkkiä kun laskee, niin kattava varasto yhdestä merkistä olisi n. 200 pr suksia ja siinä ei olisi niihin enemmän meneviin pituuksiin ja painoluokkiin kuin kaksi vaihtoehtoa. Kokonaan kattava olisi siis ennemminkin n. 300 pr. Heti kun myyt yhden, varastoon tulee ns. reikä.

Näitä mittalaitteita on Suomessa nyt kuulemma kymmenkunta, en tiedä kenellä muulla, mutta muutaman voin arvata. Itse sain omani ( sen sai kun osti riittävästi kalleimpien hintaluokkien suksia ) n. kuukausi sitten, mutta kun kelit olivat heikot ja varsinkin kun Madshus merkkinä on Suomessa sikäli huonossa tilanteessa, että maahantuonti on vaihtumassa ja kumpikaan organisaatio, ei uusi, mutta ei vanhakaan, panosta nyt asiaan yhtään, en jaksanut itsekään innostua. Nyt kun keli kylmenee, tulee virtaa kummasti.

Kokosin laitteeni ja vävyn avustuksella opin käyttämään sitä auttavasti, nyt sitten vaan opettelen lisää. Kaikki liikkeessä olevat sirusukset luetaan varastoon. Mullakin esim 195 luikkarit eivät ole vielä luettu, kun kone vaan herjaa??? Muut toki menivät eikä niitä minullakaan ole kuin muutama kymmenen paria.

Kun asiakas haluaa suksen, hänen paino, pituus ja harrastusluokitus naputellaan koneelle. Lisäksi suksen toivottu kelialue. Kone ehdottaa varastosta sopivat sukset ja merkkaa sopivimman. Käytännössä jo totesin, että jos harrastusluokka on syötetty vaikkapa aktiivi, niin se voi ehdottaa kalleinta Red Lineä yhdeksi vaihtoehdoksi, mutta jos halvempi esim Hypersonic olisi parempi, se rankkaa sen sopivimmaksi. Kone näyttää suksen loppujäykkyyden jonka tarkastin painemittarilla useamman parin osalta ja se on kilon tarkkuudella sama. Riippuu hieman mittausliuskan paksuudesta, voisi tulkita samaksikin. Se mikä on nyt todella uutta, se antaa esim perinteisen suksessa pesän korkeudet valmiiksi ja mitta yksikkönä on voidekerrosten lukumäärä. Siis tälle alueelle 1-2 kerros ( pohjavoide + eka kerros ), tälle alueelle 3-4 kerros, ja tälle 5-6 kerros. Suksi ( molemmat vuorotellen ) mittalaitteeseen tiettyyn kohtaan ja tehdään merkinnät suksen kylkeen.

Tarkastin myös muutaman parin tällä tavalla painemittarilla ja rakotulkilla ja tulos oli hyvin sananlanen. Edellinen koskee siis purkkikelin pertsan suksea.

Luistelusuksesta kone näyttää painealueet, paineen suuruuden ja sijainnin.

Vesikelin perinteisen sukset ovat vielä kokeilematta mutta varmaan siihenkin ehdin perehtyä jossain vaiheessa. 

Tämä on siis hyvin alkuvaiheessa, mutta olen jopa hieman innostunut koska tämä antaa myös kuluttajalle jotain:

- suksen ostaja voi ladata Madshusin Empower sovelluksen älypuhelimeensa ( mulla ei kyllä Samsungin karvalakkiversioon onnistunut ) ja lukea oman suksensa sirun siihen. Nyt ne voiteluohjeet ( kerrosten sijainnit ) ovat sitten asiakkaan puhelimessa ja kun esim. paino muuttuu tai suksella hiihtää joku muu eri painoinen henkilö, laitteeseen syötetään uudet tiedot ja toimitaan sen mukaan
- jos hankkii vaikkapa useampia erilaisia suksia ja kun ne toimivat eri tavalla eri olosuhteissa, alkaa ymmärtämään paremmin, miksi näin tapahtuu ja se taas voi ohjata seuraavaa hankintaa. Varsinkin kilpahiihtäjälle tällä on merkitystä tasosta riippumatta.
- kun kauppiaan varastossa ei ole sopivaa, on maahantuojan varastosta nopeampaa / helpompaa löytää se soveltuvin eikä se ole hakuammuntaa
- kun laitetta ja ohjelmaa käyttävät oppivat ymmärtämään sen sielunelämää paremmin, voivat he esim. manipuloida ohjelmaa syöttötietoja muuttamalla kun vaikkapa ovat hähneet asiakkaan hiihtotavan/-tekniikan.

Edellinen taas palaa siihen mitä tarkoitin sillä, että myyjän ei tarvitsisi enää tietää hiihtämisetä mitään. Päinvastoin ja nyt laite antaa sille tiedolle vielä lisäarvoa.

Kun kokemusta karttuu lisää, tulee siitä juttua tähän.

Alavalikko

⇑ ..
« Edellinen  |   Ylös  |   Seuraava »
Sivu
Menu
Uutiset
Sivu
Menu
Uutiset

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Kirjaannu